6.2.2019 - Suomen turvallisuus

Vieraaksemme saapui kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen. Sali oli täynnä, 61 henkilöä oli saapunut kuuntelemaan Tolvasen esitystä ”Suomen turvallisuus”. Tolvanen on toisen kauden kansanedustaja ja toimii lakivaliokunnan puheenjohtajana.

Esitys oli mielenkiintoinen ja herätti paljon kysymyksiä. Kuulimme vakuuttavien tilasto- ja kokemusperäisten tietojen kautta Suomen vähentyneestä kokonaisrikollisuuden määrästä, mutta toisaalta uusista rikollisuuden lajeista, jotka ovat lisääntyneet; seksuaali-, huume- ja nettirikollisuus.

Tolvanen viittasi myös vanhaan viisauteen ”Tieto lisää tuskaa”. Kun tiedotusvälineet ja muut kanavat tuottavat meille välittömästi uutistietoa kaikesta tapahtuneesta, syntyy tunne, että paha lisääntyy. Joskus myös virheellisten tietojen erottaminen oikeista on hankalaa.

Yhteenvedossaan Tolvanen totesi, että erilaisten mittareiden ja tosiasioiden perusteella hän uskoo lähiaikoina julkistettuun tutkimustulokseen, jonka mukaan ”Suomi on maailman onnellisin maa”. Vaikka osa meistä suomalaisista sitä vähän epäileekin…